Изкоп на плажа в Каварна
Изкоп на плажа в Каварна / bTV

Снимка на изкопни работи на плажа в Каварна разбуни духовете в социалните мрежи.

Според бившия кмет на морската община Цонко Цонев преди началото на летния туристически сезон пясъчната ивица е превърната в строителна площадка.
Бившият градоначалник е категоричен, че строителството върху плажната ивица, която е държавна собственост, е забранено, а отговорност на общината е да контролира незаконното строителство.

От общината обясниха, че дейностите на плажа се извършват от наемателя по одобрена схема от Министерството на туризма. Разрешението е за поставяне на обект за водни атракционни услуги на площ от 72 квадрата. 

След запитване от bTV от Министерството на туризма казаха, че ще извършат проверка.

„Извършва се строителство, копаят се основи, най-вероятно собственикът на този хотел, и това е абсолютно забранено. Това е строителна дейност, виждам, че тук са сложили някакъв  басейн, който сигурно ще влезе в този изкоп”, коментира Цонко Цонев.

„Онова, което е излязло от Общинска администрация-Каварна, е разрешение за поставяне на временно поставяем обект, подписано от главния архитект на общината. Държа да уточня, че то е след одобрена от министъра на туризма схема по искане на наемателя”, каза настоящият кмет на Каварна Нина Ставрева.

bTV