Издирват 23-годишен каварненец за неизпълнение на пробационни мерки
Издирват 23-годишен каварненец за неизпълнение на пробационни мерки / netinfo
Полицията в Каварна да събере данни за местопребиваването на 23-годишния Юлиян Алеков, разпореди Добричкият окръжен съд. Младежът не се яви на насроченото за днес съдебно заседание за разглеждане на предложението на Пробационен съвет - Каварна, за промяна на наложеното му наказание „пробация” в „лишаване от свобода”. Юлиян Алеков е признат за виновен от Районен съд - Каварна, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 1 юни миналата година той е изпочупил 17 стъкла на прозорци и нанесъл щета от 134 лв. на четиримата им собственици. На Юлиян Алеков са наложени пробационни мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес”, „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца и „обществено порицание”.

В началото на ноември пробационните служители установяват, че той не може да бъде намерен, а неговите роднини съобщават, че не знаят къде се намира. Алеков е обявен за общодържавно издирване, но до момента остава в неизвестност.

Съдът поиска Добричката адвокатска колегия да назначи служебен защитник на Юлиян Алеков, за да му бъде осигурена правна помощ, ако се наложи делото да се гледа в негово отсъствие.