/ Дарик Добрич
Пътищата в Добричка област са предимно сухи, но има заледявания - най-вече на усойните места, информираха от пътното управление. Най-много заледени участъци има в района на Тервел. От снощи коли на пътноподдържащата фирма опесъчават проблемните трасета.

Жълт код за поледици е обявен в 9 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра. При тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито. Хората трябва да са внимателни когато вървят или шофирате при заледени повърхности.

Времето над страната е облачно. Слаб до умерен вятър духа в областите Варна, Видин, Добрич, Кюстендил, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Търговище и Шумен. В Добричко минималната температура е минус 5 градуса, а максималната ще бъде плюс 6. Привечер също са възможни валежи, които с понижението на температурите ще преминават в сняг.