Хор Добрич отбелязва 35 години от създаването си с голямо турне в Европа
Хор Добрич отбелязва 35 години от създаването си с голямо турне в Европа / podiym.com

Смесен хор „Добрич” при Общински младежки център „З. Стоянов” с диригент Димитър Вангелов ще реализира голямо турне в Западна Европа от 15 до 26 юни с финансовата подкрепа на Община град Добрич и на много спомоществователи. Хористите са подготвили богат репертоар, който включва ортодоксална музика, песни от българките композитори Добри Христов, Петър Динев, Александър Морфов, както и произведения от чужди автори – Чайковски, Ведел, Бетовен, Верди и др.

Хор „Добрич” ще изнесе концерти в град Комо – Италия на 17 юни, в град Мо – Франция на 18 юни и в Париж на 19 юни. На 21 юни хористите ще пеят в Лондон, където им предстоят два концерта, като вечерният ще се състои в Български културен институт към посолството на  Република България. Последната точка от турнето е град Линц – Австрия. Концертът там е организиран от Валентина Куцарова – българска оперна певица, работеща в местния оперен театър.

Тази година се навършват 35 години от създаването на Хор „Добрич”. През изминалите години този творчески колектив е концертирал не само в България, но и в цяла Европа - Полша, Чехия, Русия, Словакия, Финландия, Франция и др.