Хладно и дъждовно
Хладно и дъждовно / Sofia Photo Agency, архив

През следващото денонощие ще бъде облачно, през деня и ветровито. Ще духа умерен източен, в Дунавската равнина до силен североизточен вятър, съобщиха от НИМХ.

Около обяд в североизточните райони, а по-късно през деня и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд. Сутрешните температури ще са високи - между 7° и 12°. Максималните ще са между 15° и 20°, по-ниски в североизточните райони, където ще останат без съществен дневен ход - около 10° - 12°.

Над планините ще е облачно и ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт. След обяд и привечер ще има валежи от дъжд.

По Черноморието ще бъде облачно. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Около обяд в северните райони ще завали, там и температурите ще са без съществен дневен ход. Максималните температури ще са от 10° по северното до 15° по южното крайбрежие.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред наSinoptik.bg. Вече може да използвате и мобилното приложение на Sinoptik.bg за смартфони.