Гимназия Райко Цончев отбеляза патронния си празник с благотворителен търг на картини
Гимназия Райко Цончев отбеляза патронния си празник с благотворителен търг на картини / netinfo

С благотворителен търг на картини, Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” отбеляза патронния си празник. Представените на търга стъклени пана са изработени от деветокласници с професионални бои за стъкло и контури без изпичане, информираха от училището.

По повод празника ученици и учители поднесоха цветя на барелефа на предприемача, дарителя и дееца на българското образование Райко Цончев.

Музикални поздрави към присъстващите отправиха певците Стефани Петрова, Антония Петрова, Росен Петров и Александър Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев”. Към музикалната програма се присъединиха и Соня и Жанет Генови, които изсвириха на пиано „Желание“ от Шопен на четири ръце.

По време на организираната от учениците викторина, всички присъстващи демонстрираха много добри познания за живота на Райко Цончев.

На 29 юни, преди 108 години години е положен първият камък на училището, което е финансирал благодетелят на Добрич и патрон на гимназията Райко Цончев. На 21 февруари 1905 година Райко Цончев подарява 30 000 златни лева на Добричкото общинско управление за построяване на първото класно училище в Южна Добруджа.