Гимназия Ломоносов -  домакин на състезание Мога и зная как
Гимназия Ломоносов - домакин на състезание Мога и зная как / © dobrich.org

Училищният кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как” се проведе в Добрич. Организатор на инициативата е Министерството на образованието и науката съвместно с търговска верига „Елимекс”. Домакин на проявата бе Професионална гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов”.

Участниците от двете възрастови групи – IX-X и XI-XII клас, които в по-голямата си част са членове на клуб „Приложна електроника” по проект УСПЕХ, се състезаваха в два кръга, информираха от гимназията. Те премериха сили на теоретичен тест с въпроси от областта на електрониката. Първите трима от всяка възрастова група се класираха за втори кръг – изработване на рекламно електронно устройство, което трябваше да заработи в рамките на 60 минути.

На първо място се класираха учениците от специалност „Компютърна техника и технологии” – Мирослав Драгнев от X клас и Мартин Георгиев от XI клас. Всички участници, класирали се за регионалния кръг на състезанието, получиха награди от фирмата организатор, информираха още от училището.