Генерал Тошево разработва стратегия за развитие на селските райони
Генерал Тошево разработва стратегия за развитие на селските райони / netinfo

87 325 лева ще получи община Генерал Тошево за реализацията на свой проект от Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013. Безвъзмездната финансова помощ е по мярка „Продобиване на умения и постигане на обществена активност на територията за потенциални местни инициативни групи в селските райони", ос - ЛИДЕР. Средствата се разпределят от Министерството на земеделието.

Ще бъдат проучени териториално и социално-икономически селските райони на територията на общината, с цел да се подготви стратегия за местно развитие и да се изгради база данни, съобщават от кметството в Генерал Тошево. За тази дейност ще бъде ангажиран екип от експерти, които ще преминат техническо обучение. Местни лидери също ще получат познания за подхода ЛИДЕР.

Проектът предвижда учебни посещения за представители на местните инициативни групи и такива от другите страни - членки на Европейския съюз. Ще бъдат разработени и издадени информационни материали, необходими за подготовката и публичността на подготвяния проект за стратегия за местно развитие.