/ netinfo

Община Генерал Тошево кандидатства с три допълнителни проекта за повишаване енергийната ефективност на сградния фонд в града. Трите проекта са на обща стойност 3,2 млн. лева и при одобрение ще се реализират в рамките Оперативна програма „Региони в растеж“.

Първият проект е  за саниране на сградата на Пожарна безопасност и защита на населението, Дирекция “Социално подпомагане”, Граничното управление в Генерал Тошево и многофамилни жилищни сгради.

Вторият и третият проект са за сградата на Районен съд – Генерал Тошево и още няколко блока.

Разясниха втората процедура за саниране на жилищни сгради пред генералтошевци

Основните цели на проектите са намаление на потреблението на електрическа енергия чрез въвеждане на енергоспестяващи мерки в сградите, както и постигане на по-чиста околна среда чрез намаляване на вредните емисии на парникови газове в атмосферата.

До момента по Оперативна програма „Региони в растеж“ Община Генерал Тошево има разписани договори за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на 6 жилищни и 6 административни сгради, на обща стойност малко над 4 800 000 лева. Голяма част от дейностите по тяхното изпълнение вече са приключили, а други са в напреднал етап.