Фирми от Добричко получиха награди за социална отговорност
Фирми от Добричко получиха награди за социална отговорност / Дарик Добрич

За първи път в област Добрич бяха връчени наградите „Социално отговорен партньор на община". Отличията се присъждат от Конфедерацията на работодателите и индустриалците /КРИБ/ в България и са определени от комисии, съставени от кметовете на общините Добрич, Генерал Тошево, Каварна и Шабла, които по зададени от КРИБ критерии са посочили бизнес компаниите с най-голям социален принос за развитието на общините в региона през 2015 г.

В община град Добрич отличени са фирмите „Ради бред"; "Ен Пи Ай България"; „Добруджа Билдинг"; „Рада" ЕАД; „Елмарк Индустриес" и „Господинови Строймаркет". Наградите се дават в различни категории - за благотворителност, съхраняване на традиции и др.

В община Каварна за социална отговорност признание получават енергийните компании „AES Geo Energy" и „Калиакра уинд пауър". В Шабла е отличена фирма „Елпром ЕМЗ", която е единственото промишлено предприятие в общината. В Генерал Тошево наградите са за „Агри СС" ЕООД, „Белдас" и ЕТ „Агрокомерс".

Отличия връчиха и от Областна администрация Добрич - на местните фирми и дружества „Пътно строителство"; „Добруджански хляб"‘ „Изида"; „Савимекс" и ЕТ „Давид Джавит Бейтула".

Призове от КРИБ дадоха и на „Албена" АД, „Орехите-Г" ООД и фирма „Катина".

Фирми от Добричко получиха награди за социална отговорност
netinfo