В „Добруджански хляб" не се произвежда нито един хляб менте. Това заяви за Дарик мажоритарният собственик на фирмата Енчо Малев. В нашето производство няма химия, не влагаме изкуствени подобрители, каза Малев. По думите му за тъмните видове хляб годишно фирмата купува не по-малко от 1 000 тона ръж.
Признание за качеството на произвеждания в завода хляб е фактът, че предприятието е одобрено за доставчик от всички големи търговски вериги в страната.
Хлебозаводът в Добрич е първият частен индистриален производител на хляб и хлебни изделия, отбеляза още Енчо Малев. На 15 март се навършват 15 години от приватизацията на предприятието.
За това време „Добруджански хляб" успя да се развие с големи темпове, направиха се инвестиции, затвори се веригата зърно, брашно, хляб, въведено е модерно оборудване, посочи Малев. Производството е увеличено не по-малко от 4 пъти и сега предприятието се нарежда сред първите три производители на хляб в страната.
Времената не са леки, но в условията на криза „Добруджански хляб" инвестира и ще продължава да го прави, каза още Малев. Той обясни, че през последните месеци във фирмата са съкратени 35 човека, но не заради кризата, а защото в завода е въведена нова технология. По думите му въпреки съкращенията в сравнение с миналата година във фирмата работят близо 40 души повече.
Предприятието дава работа на общо 489 човека.