/ ОД на МВР-Силистра
Двадесет нови полицейски служители са назначени тези дни като стажанти в ОД на МВР-Силистра. Те са преминали успешно всички фази на конкурсната процедура и след завършване на задължителен професионален курс в Академията на МВР ще започнат работа в районните управления на дирекцията и в сектор „Пътна полиция“ на младши изпълнителски длъжности.

Увеличение на детската престъпност отчитат прокурорите в област Силистра

Това съобщи областният директор старши комисар Юлиян Караславов на редовния месечен брифинг, в който участваха също заместник-директорът комисар Мартин Недялков и началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Димо Василев.

Старши комисар Караславов открои успешното противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. Седем са образуваните през периода досъдебни производства, като едно от тях се отнася до наркоразпространение.

Благодарение на професионалните усилия на криминалистите пласирането на хероин в региона е сведено до минимум, а лицата, занимаващи се с разпространение на тази изключително опасна дрога са разкрити и изтърпяващи ефективни присъди.

Намаление на нивото на престъпност в Силистренска област отчете заместник-директорът комисар Мартин Недялков. През месец март т.г. са регистрирани 71 престъпления, а за същия период на м.г. 104. Няма регистрирани умишлени убийства, установен е един грабеж, чийто извършител е задържан.

Професионалното ръководство на МВР даде добра оценка за работата на ОД на МВР в Силистра

Девет са регистрираните кражби през март т.г., срещу 31 за същия месец на 2018 г. През изтеклия месец са проведени 51 специализирани полицейски операции, издирени са 28 лица, извършени са 20 проверки на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, 17 - на заложни къщи и 23 на автоморги и депа за разглобяване на автомобили.
 
В ОД на МВР е в ход подготовката за обезпечаване на обществения ред и сигурност по време на Великденските празници, съобщи началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Димо Василев. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие около обектите, където ще се провеждат религиозни и публични прояви. Засилен ще е и превантивният контрол за осигуряване на пътната безопасност в региона.
 
Няма загинали граждани при пътнотранспортни произшествия през месец март, ранените са 9, посочи още комисар Василев. За този период са регистрирани 21 автопроизшествия, докато през предходния катастрофите са били 27 с 1 загинал и с 9 пострадали. За допуснати нарушения са съставени 152 акта и са наложени 2862 глоби по фиш.
 

През изтеклия месец служителите на „Охранителна полиция“ са реагирали на 849 сигнала, 99 от които за нарушения на обществения ред.