„Добруджа 07“ и “Абиант Ликъргъс“ в Двореца на спорта във Варна днес
„Добруджа 07“ и “Абиант Ликъргъс“ в Двореца на спорта във Варна днес / netinfo

Волейболистите на „Добруджа 07“ и холандския „Абиант Ликъргъс“ /Грьонинген/ излизат един срещу друг днес във втория мач от втория квалификационен кръг за Шампионската лига по волейбол.

Тимът от Добрич е домакин в тази среща реванш, като двубоят е в 20 часа в зала „Конгресна“ в Двореца на спорта във Варна. Освен автобусите с фенове, организирани от фен клуба, от ръководството на ВК"Добруджа 07" се надяват още много добричлии да пътуват за Варна, за да подкрепят на живо отбора.

Двата тима проведоха последни тренировки днес преди обяд. Според клубния сайт на холандците вчера дори трима от играчите им са се къпали в морето при температура 22 градуса. Там се казва още, че отборът от Грьонинген е напълно готов за мача и всички играчи са здрави. Обяснява се, че Варна има 350 хил.жители и е главното пристанище на България.

В първия мач „Добруджа 07“ отстъпи в Грьонинген с 0-3 гейма след равностойна игра. Сега момчетата на Мирослав Живков се нуждаят от победа с 3-0 или 3-1, за да имат възможността за златен гейм, който ще определи кой продължава в следващата фаза. Отборът, който загуби, не спира с участието си на европейска сцена, а продължава в другия турнир - този за купата на CEV.