4000 зрители в Грьонинген ще гледат волейболния двубой между Абиант Ликъргъс и Добруджа 07
4000 зрители в Грьонинген ще гледат волейболния двубой между Абиант Ликъргъс и Добруджа 07 / lycurgus.nl

Волейболната среща между холандския Абиант Ликъргъс /Грьонинген/ и Добруджа 07 от Шампионската лига ще се играе днес от 20 часа българско време в Холандия. Тимът от Грьонинген също играе за първи път в Шампионската лига, се съобщава на сайта на клуба. Очаквало се близо 4000 зрители да станат свидетели на сблъсъка.

В публикацията на сайта се казва, че отборът на Добруджа 07 е станал шампион на България след силни плейофи, след като в редовния сезон е завършил на 4 място. Припомня се, че гостите от Добрич също дебютират на най-високото европейско волейболно ниво. Холандските колеги са написали още, че добричкият състав е млад, състои се само от българи, че Христо Енков е най-опитният играч, че Денис Чавдаров е контузен и е малко вероятно да се включи и че след няколко кръга в местното първенство, с променлива игра, Добруджа 07 е в средата на таблицата.

През миналата година Абиант Ликъргъс са играли с два руски отбора в евротурнирите и отчитат, че имат повече опит в Европа от българите. Смятат, че Добруджа 07 допуска повече грешки. „Имаме солиден екип с добра атака и сериозна защита”, казват холандските играчи. Те са уверени, че имат огромен шанс да се класират за следващия кръг.

Това е исторически първи мач въобще на волейболен тим от Добрич в престижния евротурнир.

Двубоят ще се предава по БНТ. Освен това в зала 1 на кино Арена в МОЛ Варна се организира колективно гледане на двубоя с покани за спонсори и деятели.

Волейболният мач на ще бъде излъчен и на голяма видеостена в спортна зала „Добротица", съобщиха от общината.