Добричлии се оплакват от шумни ромски сватби
Добричлии се оплакват от шумни ромски сватби / netinfo

Подписка срещу системния тормоз, предизвикан от шумни ромски сватби са организирали добричлии, живущи в района на автогарата.

37 семейства, живеещи по улиците “Александър Стамболийски”, “Полковник Калотинов”, “Незабравка” и “Първомайска” са подписали протеста.Подписката е адресирана до Областния управител на Добрич, до Окръжния прокурор, до Кмета на града, до народния представител от БСП Евтим Костадинов, директора на ОДП и Асоциацията за европейска интеграция.

Потърпевшите от високите децибели на ромските сватби се жалват, че повече от година районът, в който живеят е превърнат в дискотека на открито. Положението станало нетърпимо, откакто от общината започнали официално да издават разрешения за сватбите.

Многобройните жалби на живущите в района на автогарата, изпратени в кметството и полицията, са останали без конкретни последствия. “Двете институции – общината и областната дирекция “Полиция”, като се правят, че проблемът не съществува, на практика генерират етническо напрежение” – се казва в подписката на потърпевшите граждани