/ ThinkStock/Getty Images
Окръжният съд в Добрич призна наказание, наложено на български гражданин в Литва, с което той трябва да заплати 3400 евро за подкуп на полицаи, съобщиха от пресцентъра на съда.

Според данните, изпратени от литовските власти, той е бил тестван за алкохол, при което били отчетени 0.6 промила. След като разбрал, че ще бъде глобен за шофиране в нетрезво състояние, мъжът предложил на двамата полицейски служители по 50 евро.

Въпреки че му обяснили, че даването на пари подлежи на наказателна отговорност, той оставил 100 евро в полицейския автомобил. Тогава българинът бил задържан и отведен в полицията.

Районният съд в Мариямполе е постановил българския гражданин да бъде санкциониран с 3400 евро за извършеното правонарушение, като съдебното решение е влязло в сила на 1 октомври 2019 година.

Добричкият окръжен съд се произнася въз основа на изпратено удостоверение от литовските власти за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави членки на Европейския съюз, посочват от пресцентъра на съдебната институция.
БТА