Добрич се сдоби с ин витро кабинет
Добрич се сдоби с ин витро кабинет / Дарик Добрич
Добрич се сдоби с "ин витро" кабинет
27397
Добрич се сдоби с "ин витро" кабинет
  • Добрич се сдоби с "ин витро" кабинет

75 двойки са се възползвали от първите две консултации по репродуктивни проблеми в ДКЦ-2 в Добрич. Това съобщи д-р Борислав Бонев при откриването на новия ин витро кабинет в лечебното заведение. Той ще бъде специалистът, който ще се грижи първоначално за заинтересуваните пациенти. При нужда лекари от Варна, между които и психолог, ще провеждат регулярни посещения.

Новият кабинет за консултации по ин витро и репродуктивни проблеми в Добрич е създаден в сътрудничество между ДКЦ-2 ЕООД и клиника Олимед - Варна, която е инвестирала 4 500 лева в реновация на помещението и е предоставила необходимото медицинско оборудване - ултразвук и акушерски стол на стойност над 10 000 лева. Кабинетът бе открит днес с участието на зам.-областния управител Катя Ганова, зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева, както и представители на всички регионални здравни институции и управителите на медицинските заведения в града.

Добрич се сдоби с ин витро кабинет
netinfo
Чрез кабинета ще се постигне ранно диагностициране и назначаване на лечение при репродуктивни проблеми, както и ще се осигури реален достъп на хората от Добричка област до средствата от Националния фонд за асистирана репродукция. Наличието на ин витро услуги и в Добрич ще спести на двойките средства, усилия и стрес от непрестанното пътуване до Варна и други градове. Подобни кабинети по стерилитет не са съществували от 2003 година, каза д-р Борислав Бонев.

По три ин витро опита за зачеване на всяка двойка поема Фонда. Разходите за един опит са 5 000 лева. Кабинетът в Добрич ще извършва и безплатна обработката на документите за записване в списъка на чакащите одобрение за процедури. Той ще приема всеки понеделник и сряда от 14.00 часа. Консултация е предвидена и за 27 март в ДКЦ-2.

Чуйте в аудио файла д-р Борислав Бонев.

Добрич се сдоби с ин витро кабинет
netinfo