Добрич с първо участие в отборно републиканско първенство по билярд
Добрич с първо участие в отборно републиканско първенство по билярд / БГНЕС

Първо участие на републиканско отборно първенство по билярд ще запише Добрич. Свой отбор на националния шампионат изпраща билярд-клубът на хотел "България".

Републиканското отборно първенство се провежда днес и утре в София. То се организира от Българска билярд федерация. Всички най-добри клубове в страната се представят  на шампионата, който ще излъчи първенеца на България за 2011 година.

Добричкият отбор е от 4 състезатели. В състава попадат двамата шампиони на билярд-клуба на хотел "България" от традиционните месечни турнири. Капитан на отбора е Димитър Узунов, спечелил последния турнир в клуба. Той има богат турнирен опит и призови класирания в Добрич. Големи надежди за добро представяне се възлагат на петкратния шампион и голямата звезда на добричкия билярд Николай Карагеоргиев – Шпикера. Друг състезател на отбора е Даниел Панчев – изключителен турнирен боец, който почти винаги на състезания в Добрич влиза в първата тройка и освен това е печелил други силни надпревари. И тримата вече участваха в индивидуалния шампионат на България в дисциплината девета топка във Варна.

Новосформираният отбор на Добрич хвърли истинска трансферна бомба преди турнира. За настоящето първенство тимът се подсили с най-добрата състезателка при жените и многократна шампионка на България във всички дисциплини при дамите – Маринела Владимирова от Варна. Тя обаче е свързана с Добрич. От една страна неин учител е най-успешният състезател по билярд на Добрич Веселин Цонев, а от друга капитанът на отбора Димитър Узунов е усвоил тънкостите на този спорт именно от нея.