Добрич не се класира в кампания за изграждане на детска площадка
Добрич не се класира в кампания за изграждане на детска площадка / Валентина Добринчева

Добрич не успя да се класира в националната кампания "Повече сигурни места за щастливи игри" за изграждане на нова детска площадка. Жителите на града имаха възможност в продължение на повече от месец да гласуват на сайта на инициативата http://mestazaigra.bg/register. Въпреки че процентът на гласовете от Добрич се доближаваше до победителите, малко не достигна градът да влезе в шестицата. Места за игра на деца ще бъдат изградени във Варна, Пловдив, София, Габрово, Перник и Елин Пелин.

Кампанията се провежда изцяло в интернет и чрез нея се изграждат детски площадки в български градове, под формата на публично-частно партньорство с подкрепата на местните власти. Стартът бе даден на 1 юни 2009 г. в кв. „Тракия", Пловдив. Планира се от 2010-та всяка поредна година да се изграждат нови шест къта за игра.

Регламентът на интернет конкурса предвижда два етапа на избор. В първия, посетителите на сайта гласуват за определянето на шестте града, в които ще се строи детски кът - три големи и три малки. Местните власти на победилите предлагат удобни за целта места в съответните селища. Кои ще бъдат финалистите и къде ще се построят площадките решават посетителите на сайта.

До края на март т.г. се избират местата в шестте града, спечелили тази година. За Добрич остава шансът да се включи отново в кампанията в началото на 2011 година.