Органова зала - Добрич
Органова зала - Добрич / Дарик Добрич
Добрич и ЕГ „Гео Милев” са домакини на пролетен турнир по реч и дебати на английски език. В състезанието се включват около 300 ученици от цяла България, групирани в 19 различни отбора. Те ще се състезават в пет дисциплини на английски език - дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Награди ще бъдат  връчени за всяка една от  тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Турнирът в Добрич се организира от фондация „BEST”, която се занимава с провеждането на състезания по речи и дебати. Турнирът  е последният от четирите областни турнири през тази година и вторият регионален за втория учебен срок. Фондацията  ще организира още два големи турнира -  национален турнир в Пловдив и международен турнир в Американския университет  в Благоевград, в които ще участват отбори от  целия Балкански полуостров.

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат  част  от  общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат  личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят  критически, да се изразяват  креативно и да бъдат  част  от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.

Официалното откриване на турнира в Добрич  е от 11.00 часа в събота  в Органова зала, а закриването - в неделя от 13.30 часа отново в Органова зала.