Добрич е домакин на финалния етап на V-я Национален Преглед на Фолклорните Ансамбли на CIOFF® България, 2018 г.
Добрич е домакин на финалния етап на V-я Национален Преглед на Фолклорните Ансамбли на CIOFF® България, 2018 г. / Община Добрич
Добрич е домакин  на финалния етап на V-я Национален Преглед на Фолклорните Ансамбли на CIOFF® България, 2018 г.

Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF® България / Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства - Асоцииран член на ЮНЕСКО/ е да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство.

На този втори етап през 2018 г. ще бъдат определени носителите на званието „Представителен Фолклорен Ансамбъл на CIOFF® България”, които ще имат правото да участват в Международни Фолклорни Фестивали по света, организирани от CIOFF®. Информация за резултатите от Финалния втори етап ще бъдат дадени по време на 19-та национална среща на CIOFF® през февруари-март 2019 г.

Община Добрич и ДТ „Йордан Йовков“ са част  от домакините на този заключителен етап. Началото на фолклорния преглед е от 9.45 часа в ДТ „Йордан Йовков“. Входът е свободен.