Дивечовъдна станция Балчик ще участва в  ловни изложентия
Дивечовъдна станция Балчик ще участва в ловни изложентия / netinfo

На ловното изложение в Залцбург от 22 до 24-ти февруари със свой щанд ще участва и България, съобщи за Дарик радио директорът на Дивечовъдна станция-Балчик инж.Калинка Тодорова. На него ще бъдат представени всички 37 дивечовъдни станции в страната и възможностите, които те предлагат за ловен туризъм.

На изложението в Залцбург Дивечовъдна станция-Балчик ще се представя от директорът й инж. Калинка Тодорова. На тези изложения се правят основните записвания за лов в страната ни, уточни г-жа Тодорова. Тя заяви, че с нетърпение очаква следващото ловно изложение, което ще се състои от 7 до 9 март в Мадрид. Испанците, които са любители предимно на лова на пернат дивеч, са рядкост в балчишките ловни полета. Инженер Тодорова призна, че ще използва участието си на изложението в Мадрид за да спечели испански авджии да ловуват в балчишките ловни територии.

 В края на март  в Париж ще се проведе още едно изложение, посветено на лова. На него ще бъде показано копие от най-тежкия ловен трофей от благороден елен, отстрелян на територията на Дивечовъдна станция Балчик. Еленовите рога са тежали 19кг и 200 грама.