Читалището в Крушари  ще работи по проект „ Глобални библиотеки
Читалището в Крушари ще работи по проект „ Глобални библиотеки / netinfo

Народно читалище „Йордан Драгнев" в Крушари ще работи по проект „Глобални библиотеки". Кметът на Крушари Добри Стефанов вече е подписал споразумение за сътрудничество между общината, Министерството на културата и Програма ПРООН за реализиране на проект „Глоб@лни библиотеки - България".

Реализацията на проекта включва осигуряване на нови компютърни системи, безплатен достъп до Интернет за населението, обучение на библиотечни работници в компютърни умения. Ангажиментите на общината са свързани с осигуряването на подходяща зала и обзавеждане, техническо и мрежово поддържане на системите.

Читалищното настоятелство от своя страна се задължава да стопанисва предоставените компютърни системи, да осигурява всеки работен ден свободен достъп на граждани до компютърната зала.

За пълноценното използване на предоставената техника и постигане на крайните цели на проекта, читалищното ръководство замисля организирането на компютърни курсове за деца и безработни. Специална обучителна програма за работа в Интернет ще бъде предложена и на хората от третата възраст.