/ БГНЕС, архив
Бързият влак София-Силистра и през следващата година ще пътува с кушет вагон, с подобрено отопление в зимния период.

Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Силистра след провело се първо от поредица обсъждания, които БДЖ ”Пътнически превози” ЕООД прави с цел да се постигне по-голяма информираност на гражданите по отношение на проекта за разписание от декември 2018 г. В обсъждането участие е взел заместник областният управител Стоян Бонев.

Планираният график за движение на влаковете, който влиза в сила всяка година от втората неделя на месец декември, е валиден за една година напред. Окончателното му обсъждане, предвидено в Закона за железопътния транспорт, се организира от държавното предприятие „НК Железопътна инфраструктура” през септември, в което участват представители на областните администрации.

За максимално добро разписание, областните администрации трябва да представят становище по приложения проект не по-късно от 30 юли. След това ще бъдат разгледани техническите възможности за извършване на съответните корекции в проекта и до началото на м. септември ще бъде предоставена актуализирана информация за графика за движение на влаковете.