Български камерен оркестър свири с флейтиста Кирил Грозданов
Български камерен оркестър свири с флейтиста Кирил Грозданов / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Български камерен оркестър - Добрич ще открие 44-ия си концертен сезон от 18.00 часа в Огледална зала "Нели Божкова". Гост-солист ще бъде изявеният български флейтист и педагог Кирил Грозданов. Концертът е посветен и на Международния ден на музиката - 1 октомври. Под палката на главния диригент Алексей Измирлиев ще прозвучат "Баталия" от Хайнрих Игнац Франц фон Бибер, Концерт за флейта и оркестър от Карл Филип Емануел Бах, Пьотр Илич Чайковски - "Елегия" и Джоакино Росини - Соната № 2 струнен оркестър.

Кирил Грозданов е солист-флейтист на Пловдивската филхармония. в продължение на 29 години, като същевременно преподава в Пловдивската академия за музикално и танцово изкуство. Създава и ръководи Пловдивския Брас Ансамбъл и Младежкия Биг Бенд в града. Композира музика за театър. Участва в много камерни концерти, осъществява записи за БНР и БНТ. Като солист е свирил в Германия, Русия, Гърция, Полша, Италия, Испания и Колумбия. Носител е на наградата "Златна лира" от СМД в България.
В периода 1991 - 2004 г. живее и работи в Колумбия като преподавател по флейта в Националния университет в Богота и солист-флейтист на Симфоничния оркестър на Колумбия.