БСП сезира прокуратурата за изпълнението на ремонта в центъра на Добрич
БСП сезира прокуратурата за изпълнението на ремонта в центъра на Добрич / Дарик Добрич, архив

 

Лидерът на БСП-Добрич адв.Владимир Калчев е депозирал на 12 март жалба в Окръжна прокуратура във връзка с некачествения ремонт на центъра на Добрич, съобщи самият той. Пред журналисти Калчев заяви, че граждани са му предали копия от документи, но страхувайки се от репресии пожелали да останат анонимни. Информация от тези документи е използвана в жалбата, в която пише:

„Обществената поръчка за ремонта бе спечелена от „Консорциум Добрич - градска среда”, в който участват няколко фирми. Една от тях е „Пи Ес Пи”ЕООД-София с едноличен собственик „Холдинг пътища и инфраструктурни съоръжения”ЕООД-София, а собственик на това дружество е офшорна фирма – регистрираната в Малта „Авилюб холдинг лимитед”. Важно е да се установи колко пари е получил „Консорциум Добрич – градска среда” и колко е дал на подизпълнителя, защото се твърди, че е задържана сума от около 500 хил.лева и може би това е причината за некачествения ремонт”.

Калчев настоява прокуратурата да провери веригата на сключваните по проекта за ремонт на центъра договори и как е ставало разплащането по тази верига. Владимир Калчев твърди, че „Консорциум Добрич - градска среда”, регистриран на 14 май 2010 година, според търговския регистър вече не съществува в правния мир.

Лидерът на БСП иска още прокуратурата да установи качествени ли са плочките, поставени на пешеходната зона и дали е спазена технологията за залепването им. „ В крайна сметка трябва да се разбере дали тези пари от ЕС са правилно изразходвани. Опасявам се, че същото ще се случи и при ремонтите по водния цикъл”, заяви Калчев.

Говорителят на прокуратурата Милена Любенова съобщи, че жалбата е препратена за проверка в Областната дирекция на МВР.