/ dariknews.archive
В навечерието на светлия празник Великден, Акушеро- гинекологичното отделение в МБАЛ Дулово получи дарение - съвременна апаратура, съобщиха от пресцентъра на община Дулово. Дарението е направено от фирма, която по договор за концесия с Общината експлоатира находища от каолин в землищата на две села в Дуловско и към момента строи голям завод за преработка на каолин край града.

Това е поредният дарителски жест, който фирмата прави към дуловската болница. Преди две години инвеститорът подари апаратура за хирургичното отделение.

Отделението по АГ получи ултразвуков скенер с два трансдюсера. Към скенера има видеопринтер. Част от новата придобивка е и електронож със стандартен комплект принадлежности и биполярен кламп.

Д-р Любомир Минков - началник на АГ към МБАЛ Дулово, споделя, че тази апаратура ще подобри диагностиката и ще улесни оперативната дейност на отделението. По думите му, с новата  техника отделението е готово да посрещне непрекъснато нарастващия брой пациентки в АГ-Дулово и техните очаквания и изисквания за качествено медицинско обслужване.

Монтираха модерен скенер в горнооряховската болница

Управителят на МБАЛ - Дулово, д-р Константин Попов, подчерта, че това е особено важна придобивка за отделението по АГ и за болницата, като по този начин се прави много по-добра, по-прецизна диагностиката и най-вече се подобрява и повишава качеството на лечението и медицинското обслужване на пациентките.

От началото на 2018 година до момента в дуловското отделение по АГ са проплакали 33 бебета.