Снимка
Снимка / Thinkstock/Getty Images
Започна кампанията „Бъди здрав“, организирана от община Добрич. Инициативата беше открита с хоров концерт „Детски хор и приятели“, с участието на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“.

Няколко събития включва програмата на кампанията в днешния ден. На пл.Свобода ще бъде разкрит здравен пункт за измерване на кръвно налягане, индекс телесна маса и кръвна захар. Той ще бъде отворен между 15 и 17 часа.
 
Дни на отворените врати ще се състоят в ДКЦ 1. Безплатни прегледи за гръбначно изкривяване ще се извършат от д-р Иван Бончев от 13.30 до 14.30 часа. От 13 до 14 часа д-р Борислав Желязков ще направи безплатно функционално изследване на дишането.
 
От 17 часа на пл.Свобода започва зумба празник, наречен „Зумба движение за здраве и настроение”. Презентацията „Хармонията на здравото тяло в гръцкото изкуство” ще се предлага по заявка от днес до 7 април в Художествената галерия.
 
Професионалната гимназия по туризъм организира от 17 часа днес на пл. Свобода дегустация на билкови тонус коктейли, приготвени от възпитаници на училището.
 
На площадката с фитнес уреди в градския парк от днес до 7 април, от 10 до 11 часа и от 15.30 до 16.30 часа, ще има демонстрации и съвети за здраво и силно тяло.
 
За втора поредна година Община Добрич организира кампанията "Бъди здрав". Тя е посветена на Световния ден на здравето - 7 април, и включва различни инициативи, които целят да приобщят добричлии към здравословен начин на живот. Програмата на кампанията е отворена за всички организации и лица, които желаят да вземат участие или да направят свои предложения.