Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“
Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“ / Дарик Добрич
Започва кампанията „Бъди здрав“, организирана от община Добрич. Събитията в програмата ще се проведат от днес до 7 април.

Кампанията се открива с хоров концерт „Детски хор и приятели“, с участието на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“. Началото е от 12 часа в Огледална зала „Нели Божкова“.

Диригент на двата състава е Росица Дурмушлийска. На рояла е Радостина Гроздева - Кръстева. Ще звучи ортодоксална и светска музика от цял свят.
За втора поредна година Община Добрич организира кампанията "Бъди здрав". Тя е посветена на Световния ден на здравето - 7 април, и включва различни инициативи, които целят да приобщят добричлии към здравословен начин на живот. Програмата на кампанията е отворена за всички организации и лица, които желаят да вземат участие или да направят свои предложения.

В тези дни ще се състоят Дни на отворените врати в ДКЦ 1,  презентация „Хармонията на здравото тяло в гръцкото изкуство”, зумба празник, демонстрации и съвети  „Здраво и силно тяло“ под ръководство на фитнес инструктор от „Muscle club“, спортни игри и много други.

На 3 април, на пл.Свобода, ще бъде разкрит здравен пункт за измерване на кръвно налягане и кръвна захар. Той ще бъде отворен между 15 и 17 часа.