Арх.Венелин Жечев ще получи званието Почетен гражданин на Добрич
Арх.Венелин Жечев ще получи званието Почетен гражданин на Добрич / netinfo

Арх.Венелин Жечев ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Добрич" за 2011 година, реши Общинският съвет. Званието ще бъде връчено на тържествената сесия на местния парламент на 25 септември, по повод празника на Добрич.

Арх.Жечев е бил главен архитект, а по-късно и кмет на Добрич, след това е главен архитект на Областен съвет - Варна, зам.-областен управител, директор на дирекция "Архитектура и благоустройство" при община Варна, а понастоящем - зам.кмет по строителството на община Варна.

Мемориална плоча с имената на загиналите при изпълнение на войнския си дълг военнослужещи от община Добрич ще бъде положена южно от паметника на „Хан Аспарух", близо до северната страна на паметника на руските войни, загинали в Руско-турската освободителна война. Първоначално мемориалът трябваше да бъде в гробищния парк, но Общинският съвет даде днес съгласие мястото да бъде променно. За това настояха от дружество „Военноинвалид"-Добрич.

Съветниците приеха още за периода от 6 ноември, когато изтича мандатът на сегашния кмет, до полагане на клетва на новоизбрания градоначалник, временно изпълняващ длъжността кмет да бъде сегашният заместник на Детелина Николова Иван Колев.