Ангел Джамбазки: Зад бунтовете в Харманли стоят радикални ислямисти
Ангел Джамбазки: Зад бунтовете в Харманли стоят радикални ислямисти / netinfo

В бежанските лагери има радикализирани елементи, така наречените саморадикализирали се, заяви в Добрич евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. По думите му патриотичните организации отдавна са предупреждавали за това, което едва днес, „с половин уста“ е признала министър Румяна Бъчварова. Джамбазки смята, че зад бунтовете в Харманли стоят радикални ислямисти.

„Лица, които са бойци на Ислямска държава, използват бежанските канали, те минават по тези пътища и представляват заплаха за нашата национална сигурност и за живота и здравето на хората. Тези бойци се инфилтрират в бежанския поток и минават през Турция и България, това е притеснително“, зави Джамбазки.

Той подозира, че турската държава стои зад едновременните мигрантски бунтове в България, Гърция и Франция. „Те се случиха след решението на Европейския парламент да замрази преговорите за членство на Турция в ЕС. Това според мен не е случайно. Това ми говори за друга опасност – че радикалните ислямисти се контролират в угода на режима в Турция, това са координирани атаки. Още повече, че днес Ердоган заяви, че ако преговорите се прекратят, ще отвори границите и ще пусне към Европа милионен мигрански поток. Това показва огромните възможности на тяхното разузнаване и организация“, каза Джамбазки.

Той припомни, че патриотите настояват за закриване на всички лагери за нелегални емигранти в населените места и изнасянето им до граничната бразда, както по думите му е в Австрия. Центровете трябва да бъдат от затворен тип, за да не представляват мигрантите заплаха за живота и здравето на българските граждани заради ислямисткото им поведение и заразите, които носят. Незабавно трябва да бъдат екстрадирани афганистанци, пакистанци и др., които според политика не са бежанци, а бойци.

По покана на добричката организация на ВМРО Ангел Джамбазки се включи във факелно шествие по повод годишнината от подписването на несправедливия Ньойския договор. Такова шествие воеводите организират в Добрич за 18-а поредна година. Тази вечер в марша се включиха и членове на ВМРО от Варна.

Няколко десетки факлоносци тръгнаха от храм „Св.Георги“, минаха през центъра и спряха пред паметника на ген. Иван Колев, където положиха венец. Участниците в шествието скандираха: „Българийо, събуди се!“, „Нелегалните имигранти – вън!“, „Аз съм Харманли“.

Ангел Джамбазки Зад бунтовете в Харманли стоят радикални ислямисти
netinfo