8 заловени с наркотици, един е шофирал пиян
8 заловени с наркотици, един е шофирал пиян / ThinkStock/Getty Images
За осем случая на заловени с дрога през четирите празнични дни съобщават от полицията. В три от случаите наркотиците са иззети от автомобили, а в другите пет – от проверени граждани.
 
Най-фрапантен е случаят с 31-годишна жена от Добрич, заловена да шофира след употреба на три вида дрога. Товарният автомобил „Фият“, който тя е управлявала, е спрян за проверка навръх Великден – 16 април, в 21 часа по бул. „Русия“. На жената е направен тест за употреба на наркотични вещества, който е отчел положителен резултат за амфетамин, метаамфетамин и канабис.
 
Надрусаната шофьорка е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
 
На 14 април, около 22 часа по ул. „България” в град Добрич е извършена проверка на 27-годишния Т.Б. от Добрич. У него са намерени 2 грама канабис и около 2 грама сухи халюциногенни гъби. Мъжът е задържан за 24 часа.
 
Същия ден в „Тойота“ в кв. Балик е намерена цигара канабис, задържан е 33-годишен криминално проявен добричлия. На 15 април е проверено „Волво“ с добричка регистрация, намерени са 0,4 грама канабис. Задържан е 29-годишен мъж от с. Стефан Караджа.
 
Полицията задържа още двама добричлии – на 42 и 22 години, за амфетамин. Други двама жители на Добрич – на 28 и на 37 години, бяха заловени с канабис.
 
На фона на осемте случая, свързани с дрога, за четирите почивни дни е задържан само един пиян шофьор. В село Бенковски е станала катастрофа между рено и фолксваген. 36-годишният шофьор на фолксвагена е задържан с 2,02 промила.