72 екипа са в готовност да отстраняват аварии по електроснабдяването по празниците
72 екипа са в готовност да отстраняват аварии по електроснабдяването по празниците / Sofia Photo Agency

72 екипа на Е.ОН България са в готовност да отстраняват възникнали аварии по време на празниците на територията на областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград, съобщиха от дружеството.

Компанията разполага с 447 аварийни групи и има готовност за бързо прегрупиране и пренасочване на технически екипи при влошаване на метеорологичната обстановка. Всички автомобили са оборудвани с GPS системи. Осигурени са комуникационни средства между мобилните екипи и центровете за управление на мрежата, както и инструменти, резервни материали, лични предпазни средства и облекло, които отговарят на специфичните зимни условия.

Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за електроенергия, могат да го направят и на 24 декември, когато ще работят дежурни каси. В Добрич от 9 до 13 часа ще работи каса "Добрич Център" на пл."Свобода" №7 .

Ден преди Коледните и Новогодишни празници, Е.ОН България ще преустанови прекъсването на електрозахранването на клиенти, пропуснали да заплатят в срок сметката си за електроенергия.