50 села без ток в Добричко, пътят за Силистра - затворен
50 села без ток в Добричко, пътят за Силистра - затворен / Дарик Нюз - архив

50 села в общините Добричка, Крушари, Ген.Тошево и Балчик са без ток заради скъсани ел.проводници от силния вятър, информираха от Областния съвет за сигурност. Без вода е само село Орляк в община Тервел. Заради аварирал главен водопровод централната част на Добрич също е без вода.

Затворени за движение за всички превозни средства  по искане на Областното пътно управление в Силистра са пътните отсечки Добрич-Карапелит-Коларци-Средище и Тервел-Честименско-Алеково в област Добрич. Пътищата в областта са заснежени и частично заледени. 7 коли на пътноподдържащата фирма опесъчават заледените участъци. Въведена е забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона с ремаркета и полуремаркета в целия регион.

Днес и утре са обявени за неучебни за учениците от община Шабла. В Ген.Тошево със заповед на кмета на общината спират учебните занятия от утре до края на седмицата. В Тервел учениците днес са били връщани по домовете заради лошото време. Всички останали училища в област Добрич провеждат намалени учебни часове в рамките на 30-35 минути, информират от РИО на МОНМ.