3 информационни дни  по проекта за саниране на жилища
3 информационни дни по проекта за саниране на жилища / МРРБ, архив

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще представи проект „Енергийно обновяване на българските домове” в Добрич.

Целта на проекта „Енергийно обновяване на българските домове” е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години - до 2015 година. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

Информационните дни по проекта в Добрич ще се проведат от днес до 31 октомври на пл. „Свобода“ от 15 до 19 часа.

Участие в официалното ме представяне ще вземат кметът Детелина Николова, представители на Дирекция „Жилищна политика“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството,  представители на община Добрич, както и на Звеното за изпълнение на проекта и на Фонда за жилищно обновяване.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.