150 тежки катастрофи са станали в региона от началото на годината
150 тежки катастрофи са станали в региона от началото на годината / netinfo

150 тежки катастрофи са станали на територията на Добричка област от началото на годината до края на месец септември, съобщиха от сектор „Пътна полиция” - Добрич. При пътни инциденти са загинали 22-ма души , а 178 са били тежко ранени. За сравнение през миналата година в областта са регистрирани 135 тежки пътни произшествия с 23-ма загинали и 160 ранени.

Анализът на данните показва увеличение на катастрофите, станали заради отнемане на предимство, което се обяснява с нарасналия брой на автомобилите в областта.

Двойно са се увеличили и произшествията с участие на каруци. 6 случая на блъсната каруца са регистрирани тази година, при които един човек е загинал, а 7 са били ранени.

73 от тежките катастрофи са станали в населените места, съобщиха още от „Пътна полиция” - Добрич. Катастрофите извън селищата са 77.

Съществено увеличение на пътните инциденти се отчита на територията на Второ районно полицейско управление. Тежките инциденти там са 36 при 25 за миналата година. Това се дължи на увеличения трафик и голямата територия, която обслужва Второ районно управление, коментира началникът на сектор „Пътна полиция „ гл. инспектор Жулиан Минев.

Най-добрите показатели са в община Шабла. Там са станали 4 тежки пътни инцидента, при които няма загинали хора.