Ветрен
Ветрен / netinfo
Дванадесет творци от Силистра и страната ще участват в Национален пленер "Човек и природа" - Ветрен 2017. Пленерът стартира на 11 август и ще  продължи до 18 август. Провежда се за 21-и пореден път на брега на река Дунав в село Ветрен. Инициативата е на  Димитър Кулев - председател на дружеството на Съюза на българските художници - Силистра, със съдействието на Община Силистра и Общински съвет - Силистра.

В пленера ще участват творци в сферата на живописта, скулптурата и графиката. Всички те са изявени художници с доказани творчески заложби на регионално, национално и международно ниво, както и с десетки участия в изложби на различна тематика. Сред поканените да участват в пленера са изявени и авторитетни художници: Евелина Ханджиева - директор на Художествена галерия Добрич, Христина Дренска - магистър по скулптура от София, Ели Симеонова - скулптор от София, Никола Цветанов - скулптор-магистър от Димитровград, Христо Антонов - скулптор от Мездра.
Във Ветрен ще творят млади и талантливи художници от Силистра - Калоян Георгиев, Боян Вихренов, Преслав Колев, Стефан Пенчев, Христина Гаева, както и Таня Кулева и Димитър Кулев.

Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 18 август 2017 г. в Художествена галерия - Силистра от 17.00 часа. Всеки художник, участник в пленера, ще дари своя картина на Община Силистра.