Вятърът отслабна, пътищата проходими при зимни условия
Вятърът отслабна, пътищата проходими при зимни условия / DarikNews, архив

Обстановката в Бургас в момента, под влияние на метеорологичните условия, е спокойна, съобщават от Общината. Скоростта на вятъра започна да се понижава, тази сутрин той е бил със сила 61 км./ч., а сега е около 25 км./ч.

Мокър сняг вали в момента в бургаските села Брястовец, Драганово и Изворище. По пътя Брястовец - Драганово, поради снеговалежа сутринта, е имало закъсали автомобили, но е изпратен екип на поддържащата фирма, която е почистила и обезопасила участъка, насипана е луга и сол. В момента пътищата са нормално проходими в зимни условия.

Рано тази сутрин са получени още няколко сигнала за паднали дървета и клони по улиците. Такива е имало на бул. „Проф. Яким Якимов" в к-с „Славейков", на ул. „Цар Калоян", до 38 бл. в ж.к. „Зорница" и в с. Братово. На всички сигнали е реагирано навреме и дърветата са нарязани и отстранени.

Призовават се бургазлии и възрастните хора при възможност да избягват да излизат навън в това неблагоприятно време. Сигнали за метеорологичната обстановка могат да бъдат подавани в Община Бургас на телефон: 84 15 60 или 907 218, за незабавна реакция и отстраняване на породените от лошото време аварии.