/ архив
Има жосуи, няма жосуи
93259
Има жосуи, няма жосуи
  • Има жосуи, няма жосуи
Понеже лицемерието е тъй присъщо на всички българи още от началото на развитието на социалната мрежа Фейсбук, досега почти не съм се опитвал да следя кой как се привързва към абсолютно безсмислени инициативи на хора, които само приказват, а всъщност нищо не правят. Отвратен съм още от нечовешката тъпота „сподели това, ако имаш приятел или роднина, болен от рак“. Напук на мазната лигава вяра за позитивното мислене, съм убеден, че такива дразнещи глупости нито ще излекуват някого, нито ще помогнат на умиращия от рак. Виждал съм го. На живо. Аз за друго исках да ви кажа. За всички, които променят снимките си с актуално оперение на съответната държава, в която откачените чалми са направили атентат.

Първо започна от извратените карикатуристи от „Шарли Ебдо“. Те го отнесоха заради грозните гаври с пророка на мюсюлманите Мохамед. За чувството за хумор на брадатите говеда не му е тук мястото да ви говоря, само да отбележа, че когато „Монти Пайтън“ се подиграваха на християнската религия в оня филм с много разпънати Иисусовци, пеещи „Винаги гледай на живота откъм светлата му страна“, нито един православен, нито един католик не реши, че това обижда неговата вяра и не се взриви в джамия в името на своя пророк.

За жосуито говоря. Никой не заплака за християнските деца, убити в Египет. За тези, от измислената химическа атака в Сирия пък, още по-малко. Предполагам, защото болката в Средна и Западна Европа се чувства по-силно, отколкото тази в Средна Азия и Близкия Изток. Но защо така говоря? Ето, за атентата в метрото на Санкт Петербург най-много десетина написаха на профила си „Питер, скорбим!“ Имам обяснение защо нямаше жосуита. Защото това стана в бившия Ленинград и загиналите там са комунисти. Тяхната мамица, долу комунизма, долу Путин!

Дори леля Меркел от социалистическото ГДР отказа да сменя цветовете на Бранденбургската си врата. Тя, всъщност е жосуи заради сганта от всички краища на света, която пъпли към Европа, покрай нещастните хора, бягащи от войната в Сирия.

Родните, български жосуита мрат да са в тренда, но ако поводът за жосуи е някъде из английско или немско говорящите страни. Поради тази причина не видях и много-много „Жо суи Хитрино“ из Фейсбук. Досещам се и за скритата причина. Селото е почти изцяло населено с етнически турци. Бъркам с извода ли?

ОК, тогава, жо суи език на омразата.