Веселин Методиев: “Петролопроводът е национално предателство”
Веселин Методиев: “Петролопроводът е национално предателство” / netinfo
Договорът за петролопровода “Бургас-Александруполис” е национално предателство, каза в Бургас заместник-председателят на Демократи за силна България Веселин Методиев. Той заяви, че хората на Костов ще гласуват “против” ратификацията на споразумението в Народното събрание.


Веселин Методиев критикува отказа на премиера Сергей Станишев за свикване на консултативен съвет за тръбопровода, поискано от ДСБ. Той нарече “поредното национално предателство” договора за изграждането и каза: ”Бургас-Алексадруполис е голямата имперска цел на Русия, и това е неин голям успех, но нулев за България”. Според него вчера е бил предаден нашият национален интерес и никакви реки от пари нямало да потекат към българската хазна, а към някоя друга.


По време на ратификацията на договора в парламента Демократи за силна България ще гласуват твърдо против, обяви Веселин Методиев и уточни, че ако граждански организации протестират срещу строежа на съоръжението, те с охота ще застанат до тях.


На въпроса “възможно ли е отлагане на ратификацията на документа”, той отговори “Едва ли. Свирне ли руската тръба, Първанов и Станишев са първи”.