/ Община Бургас
В понеделник започва вторият етап от ремонта на булевард "Захари Стоянов", основната входно-изходна пътна артерия за жителите на комплекс "Меден рудник". Въвеждането на временната организация на движение ще стане след сутрешния пик, когато хората вече ще са отишли на работа.

Тази и другата неделя дясното платно на „Професор Яким Якимов“ ще е затворено

Работата включва възстановяване на настилката в едното платно от кръстовището на "Захари Стоянов" с "Георги Попаянов" до кръстовището за "Горно Езерово". По план неговото изпълнение ще продължи две седмици. След това движението ще бъде пуснато в цялото ляво платно в посока към центъра.

Два нови паркинга вече работят в „Меден рудник“

През двете седмици ще е забранен ляв завой на кръстовището с връзката към "Горно Езерово" за движещите се по булевард "Захари Стоянов" автомобили. Ако излизате от "Меден рудник" и пътувате за Горно Езерово, трябва да слезете до пътен възел Юг, да завъртите обратно и после да завиете надясно към "Горно Езерово".

С близо 70 камери следят „Меден рудник“ (ВИДЕО)

Забраната за ляв завой не важи за идващите от "Горно Езерово" автомобили. От следващия понеделник, 15 април, до края на ремонта, тоест до завършването и на Четвърти етап, се налага да бъде спряно движението на тролейбусите Т1 и Т2.