/ netinfo
В зона А на ж.к. Меден рудник, срещу хипермаркет Кауфланд, ще бъде построена нова жилищна сграда, в която ще се разполага тренировъчен Ушу (кунг-фу) център и търговски център, а в прилежащата към сградата зона ще се появи горичка и детски въжен парк. Целия комплекс се изгражда от строителна компания “Бургос Строй”.

Нови 67 камери в жк. „Меден рудник“

Управителя на “Бургос Строй” Стефан Колев обяви плановете по строителството и облагородяването на района около сградата. Освен малка горичка, в близост до комплекса ще бъде изграден и детски въжен парк на няколко нива с препятствия и приключения за малки и големи.

Проекта на парка вече е готов, очаква се той да бъде построен до края на 2020 година. Парка ще разполага с няколко зони с различни степени на трудност, което ще го направи подходящ за деца от всички възрастови групи. Съоръжението ще може да се ползва безплатно.

И в "Меден рудник" ще има умни камери


Въженият парк ще включва въжени люлки, въжен мост, въжени катерушки и други елементи. Увеселителното съоръжение ще бъде обезопасено с мрежи. Най-малките на възраст от 3 до 5 години ще могат да преминават препятствията само с придружител. Специални табла с инструкции за ползване ще бъдат разположени на всяко ниво в парка.