В Поморие ще се проведе конференция за утилизация на боеприпаси
В Поморие ще се проведе конференция за утилизация на боеприпаси / netinfo

Международна конференция на тема „Утилизация и сигурност при трансформация на въоръжените сили”ще се проведе днес в Поморие. Форумът ще бъде открит от министъра на отбраната Николай Цонев. Организатори са Министерството на отбраната, Атлантическия клуб в Република България и Информационния център на НАТО.

Гости на конференцията ще бъдат Лорета Санчез - член на Комисията за въоръжените сили в Конгреса на САЩ, Джо Уилсън - председател на Групата за приятелство САЩ-България в американския Конгрес и член на Комисията за въоръжени сили и Мадлин Бордайо - член на Групата за приятелство САЩ-България в американския Конгрес и член на Комисията за въоръжените сили.


Основните теми, които ще бъдат обсъдени, са предизвикателствата пред утилизацията на освобождаваното въоръжение и бойна техника в България, капацитета и възможностите на българските фирми в този процес, както и мястото на утилизацията в сферата на сигурността. В дискусията ще участват представители на дирекция „Политика по въоръженията” в Министерството на отбраната, на Института за перспективни изследвания, на дирекции „Логистика” и „Стратегическо планиране” в Генералния щаб на Българската армия