Резултатите от класирането  ще бъдат обявени на 19 юни 2017 г.
Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 19 юни 2017 г. / Снимка: Дарик, архив
Системата за електронният прием на първокласници в Поморие ще бъде затворена точно в затворена в 23.59 часа днес /16 юни 2017 г./. Това съобщиха от пресслужбата на общината.
Промяна в изискванията. за организация на дейностите в училищното образование наложи приемът на ученици в първи клас за учебната 2017/ 2018 година да се извършва само по електронен път. Предимството е във възможността за нанасяне на промени, спестяване на време и по-лесното проследяване на резултатите.
Преди да се пристъпи към подаването на заявление (регистрация) е препоръчително подробно да се разгледа информацията за работа със системата, в какви срокове се провежда записването и класирането, както и критериите за класиране и необходимите документи. Родителите, които не са обезпечени с интернет достъп, могат да подадат заявления на хартиен носител в училищата, които са им първо желание. В тези случаи данните се качват в системата от учебното заведение. Резултатите от класирането  ще бъдат обявени на 19 юни 2017 г.