Уникалното лятно кино в Поморие отваря за празниците на поета
Уникалното лятно кино в Поморие отваря за празниците на поета / netinfo

т 14-ти до 16-ти юли 2016 г., Поморие отново ще се превърне в център на Яворовото творчество, с 58-то издание на празниците „Яворови дни - Поморие". С подбрани културни прояви, градът ни за пореден път ще засвидетелства уважението си към поета, живял и творил в Поморие.
Тридневните празници, организирани от Община Поморие и НЧ „Просвета 1888", ще започнат на 14.07.2016 г. /четвъртък/ в 18.00 ч. със заупокойна молитва в храм „Свето Рождество Богородично", а официалното откриване ще се състои от 20:00 ч. пред паметника на Яворов.
„Яворови дни - Поморие 2016" ще поднесат букет от срещи и дискусии, посветени на поета, част от които е моноспектакълът на Бойка Велкова „Пътят към Афродита" и концерт на Теодосий Спасов, с който Лятно кино „Яворов" ще отвори врати на 15 юли 2016 г. , от 21.00 ч., за да посрещне първите си гости след обновяването му.
Тържествата ще завършат с провеждането на заключителния етап на Националния рецитал-конкурс по творби на Яворов и връчване на наградите от Националния конкурс за поезия „От заник слънце озарени, алеят морски ширини..."