Тръгна делото на кмета Николов срещу съветника Дражев
Тръгна делото на кмета Николов срещу съветника Дражев / netinfo
Тръгна делото на кмета Николов срещу съветника Дражев
62306
Тръгна делото на кмета Николов срещу съветника Дражев
  • Тръгна делото на кмета Николов срещу съветника Дражев

Районният съд даде днес ход на делото, заведено от кмета на Бургас Димитър Николов срещу общинския съветник Георги Дражев от НФСБ.
Искът е с нулева стойност в гражданската му част. Търси се само наказателна отговорност за твърдението на Дражев, че концесията за „Бургасленд" е „поредният огромен грабеж", изказано по време на 14-ото заседание на местния парламент. Дражев обвини кмета на Бургас, че се опитва да даде концесията на приятелска фирма. Печалбата от сделката според опозиционния съветник ще бъде окоро 30 млн. лв.  
По време на делото, Дражев избра да се защитава сам, но влезе и в ролята на обвинител.Това принуди районният съдия да го прекъсне и поиска конкретика в исканията. Той заплаши и с глоба, подкрепящите Дражев привърженици на партията, заради шум в залата, по същата причина колегата на съветника от НФСБ беше изгонен по време на делото.

Делото е от частен характер. Кметът не присъства на заседанието. Градоначалникът беше представляван от общинския съветник от ГЕРБ, адв. Константин Луков. Чуйте повече по темата от него в звуковия файл: