Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна. / iStock/Getty Images
Трима души са били задържани в Поморие за производство и разпространение на високорискови наркотични вещества. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. В обитавано от тях жилище е открита обособена лаборатория за производство на метамфетамин и подготовка за пласмент. 

Сред задържаните са 52-годишен криминално проявен и осъждан мъж от сунгурларското село Ведрово, 43-годишна жена от Поморие и 29-годишен криминално проявен и осъждан помориец.

След едномесечно разследване: Заловиха дилър на дрога във В. Търново

В проверения апартамент е открита лаборатория за производство и пакетиране на синтетичен високорисков наркотик - метамфетамин.

От мястото са иззети намерените различни прекурсори, филтрираща система от пластмасови тръбички, електронна везна, други вещи и препарати, ползвани в процеса на приготвяне на синтетичната дрога и над 16 500 хапчета. Открити са и кристалобразни вещества, пакетирани в прозрачни пликчета, както и четири топчета с торбички кристалобразно вещество /всяко от по 40 грама/, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. Общото тегло на намерения и иззет наркотик е около 250 грама. Двамата мъже и жената са задържани за срок от 24 часа.  Работата по случая продължават служители на Пето Районно управление – Бургас

Общото тегло на намерения и иззет наркотик е около 250 грама. Двамата мъже и жената са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.