Стефан Тафров
Стефан Тафров / Снимка: Дарик
„Презастрояването по българското Черноморие, често в нарушение на закона, е късогледство. Разбирам интересите на местните хора, които искат да има бизнес, но с това, което се прави, няма как да привлечем платежоспособни туристи.“

Това обяви в Бургас бившият постоянен представител на страната ни в ООН Стефан Тафров. По думите му, крайно време е хората, които живеят край морето, да надигнат глас срещу онези, които извличат бързи печалби на гърба на обикновените граждани.

„Боли ме от това, което се случва. Виждаме как малка част закононарушители, най-често близки до властта, буквално ограбват възможностите за препитание на останалите хора по Черноморието. По този начин се вреди на целия регион“, каза Тафров. Той е категоричен, че обявявайки се в защита на природата и законите, всеки от нас, се обявява в защита на местните общности.

„Това, което наблюдаваме със строежите край морето, трябва да ни покаже, че така ние елиминираме възможностите на цял един регион да привлече туристи, които да направят туризма истински рентабилен. И тогава няма да казваме, че заплатите в сектора са ниски, няма да печели само една малка група или един бивш съветник от Царево, а по-широк кръг от хора“, заяви Стефан Тафров.