Съдът: Борецов под домашен арест? Ще му посегнат, остава под стража
Съдът: Борецов под домашен арест? Ще му посегнат, остава под стража / Снимка: Лалка Димитрова

Борецов под Бургаският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение на 21-годишния Бойко Борецов от Черноморец, който през февруари т.г, заедно с братовчед си, направи опит да задигне 140 000 лева от инкасо автомобил в Средец, а при последвалата схватка с охранителите, бе застрелян 20-годишния Христо Борецов.
Бойко бе задържан, а днес настоя да излезе от ареста. Според магистратите обаче, в случай, че е навън животът му може да бъде сериозно застрашен заради опасност от саморазправа. Твърде е възможно роднини на убития му братовчед да му потърсят сметка. Това са изводите от мотивите на окръжните магистрати.

"Според съда извън посочените обстоятелства - извършеното престъпление и смъртта на неговия съучастник и първи братовчед, съществува реална възможност от саморазправа и други отношения на тази основа, които биха могли да имат тежък резултат. Бургаският окръжен съд смята, че взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража" е призвана не само в целите на НПК, но и до голяма степен като последица от нея, охранява живота и здравето на обвиняемия. С оглед на закона мярката за неотклонение „Домашен арест" е приравнена на „Задържане под стража", но не може да възпрепятства евентуално престъпни посегателства - саморазправа и лични отношения на роднините на Христо Борецов", се посочва още в мотивите на окръжния съдия Събчо Събев.