Тонове капачки вече са предадени за рециклиране
Тонове капачки вече са предадени за рециклиране / netinfo

Почти 5000 лева вече са събрани в кампанията „Дари капачка – спаси живот“. Целта е чрез рециклирането им да се закупи нов кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Сумата е събрана основно от жителите на Бургас и региона. Капачки за кампанията се изпращат от всички краища на страната, съобщават от лечебницата.

Първото количество бе предадено през април – близо 4 тона. В края на юни беше предадено за изкупуване и второто количество – над два тона и половина, на стойност 938 лева. Учениците от Строителния техникум, които са инициатори на кампанията, помогнаха при пренасянето и товаренето на килограмите капачки. Точната сума, събрана до момента  е 4 997 лв., като в нея са включени и парични дарения.

Тонове капачки вече са предадени за рециклиране
netinfo

Най-активни в събирането на капачки са децата от ясли, детски градини и училища от Бургас и региона, подкрепяни от учители и възпитатели.  Много фирми, институции и семейства, също подкрепят каузата и постоянно изпращат своите капачки в болницата. Всеки, който иска да се присъедини към кампанията, може да хареса и сподели страницата й във Фейсбук: https://www.facebook.com/darikapachka.

Екипът на Дарик радио Бургас също подкрепя инициативата.